De revalidatie

drukkledij_webEens thuis volgt er nog een lange revalidatie. Je moet nog regelmatig op controle bij de arts, intensieve kinesitherapie volgen, en met de psycholoog praten.

Aan een ernstige brandwonde houd je immers een flink litteken over. Dat is op zich niet zo erg, maar wel als het je hindert in je bewegingen. Of als je jezelf lelijk gaat vinden.

 

Wie moet je opzoeken tijdens je revalidatie?

Kinesist: Hij laat je oefeningen doen en leert je bewegen zoals vroeger. Maar eerst brengt hij je weer in de goede houding.

kinesistoefeningen_webArts: Hij geeft je kleren die een beetje op je wonde drukken. Zo vermijd je een litteken. En heb je minder jeuk. Of hij geeft je een masker of halskraag…

Chirurg: Kan je moeilijk bewegen? Dan kan de chirurg dat verhelpen met een operatie. Of durf je niet meer in de spiegel kijken? Plastische chirurgie kan je uitzicht verbeteren.

Psycholoog: Je ervaart het ongeval en de pijn/angst in het ziekenhuis mogelijk als traumatisch. Wat later moet je ook je veranderde lichaam aanvaarden, en krijg je te maken met de reacties van andere mensen. Praat erover met een psycholoog!

.

Nieuwsbrief