Veel gestelde vragen

Wanneer ben ik genezen?

Dat weet je niet meteen. Sommige kinderen genezen sneller dan andere. Of ze waren minder verbrand. De dokter zal je onderzoeken en kan je ongeveer vertellen hoelang je moet genezen. Wees flink en werk goed mee! Dan gaat het misschien een beetje sneller.

Zie ik er ooit weer zoals vroeger uit?

Vraag het aan je dokter. Een wonde in je hals of op je gezicht kan je natuurlijk moeilijk verstoppen. Voel je je lelijk en verdrietig? Dat is voor niks nodig! Maar sommige kinderen hebben plots geen zin meer om met andere kinderen te spelen. Of om kameraadjes en vriendinnetjes te maken.
Later als je wonde helemaal genezen is, kan je naar het ziekenhuis voor een schoonheidsoperatie. Maar alleen als jij dat echt wil. Want je bent wie je vanbinnen bent, en je uiterlijk verandert daar niks aan. 

Kan ik ooit weer gaan voetballen/zwemmen…?

Ja hoor! Als de wonde een beetje genezen is, kan je je weer helemaal uitleven. Maar eerst moet je beter worden.

Wat kan ik doen om me weer beter te voelen?

Praten! Praat met je papa en mama, een hulpverlener, of een vriendje of vriendinnetje. Je zal je meteen beter voelen. Vergelijk het met een hele zware boekentas die je niet meer hoeft te dragen. Wacht niet te lang. Wil je in het ziekenhuis al met iemand praten? Vraag het aan de psycholoog. Dat is een meneer die heel goed is in het luisteren naar mensen. Alles wat je hem vertelt, blijft jullie kleine geheimpje. Sssst!

Moet ik die drukkledij nu echt dragen?

Ja. Ok, ze voelt niet prettig aan. Maar zo geneest je wonde mooier. En dankzij de drukkledij heb je ook minder jeuk!

.

Nieuwsbrief